Is het afsluiten van een minilening verstandig?

 

Of het afsluiten van een minilening verstandig is ligt volledig aan je situatie. Ik vind persoonlijk geld lenen nooit verstandig, maar soms kan het bijzonder van pas komen om een minilening af te sluiten als je net dat beetje geld tekort komt.

Over het algemeen is het wel zo dat geld lenen geld kost. Financieel is het dus niet gunstig om te lenen, al zijn er aanbieders die geen rente berekenen over de lening. Nadeel hiervan is dan weer dat je vaak iets langer duurt tot je het geld hebt.

Sluit nooit zomaar een minilening af zonder eerst te kijken naar de voorwaarden van de aanbieder, zodat je niet onverwacht voor verrassingen komt te staan. Tegenwoordig zijn de aanbieders heel duidelijk en transparant, maar let toch goed op, want de ene aanbieder stelt toch andere voorwaarden aan de consument en het terug betalen van de lening als de ander.

Kortom, een minilening afsluiten is dus niet echt onverstandig als je echt op korte termijn geld nodig hebt, zolang je het maar verantwoord doet en je jezelf goed realiseert wat je mogelijkheden zijn.

Uiteraard blijft de beste optie om gewoon geld te lenen van familie of vrienden, maar als dat niet mogelijk is biedt een minilening zeker uitkomst.

Previous post:

Next post: