Geld lenen op een verantwoorde manier

 

Misschien is het een beetje overbodig om te zeggen, maar het beste is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je niet in de situatie komt dat je geld moet lenen. Maar mocht je onverhoopt toch in die situatie terecht komen en je besluit te lenen, zorg er dan in elk geval voor dat je er ook zeker van bent dat je op tijd kunt aflossen.

Waar je goed op moet letten als je een lening afsluit over een langere periode is dat aanbieders vaak adverteren met zeer lage rentes, maar dat dit meestal een aanbieding voor een korte periode is. Op basis van de lage rente kun je denken dat je het makkelijk kunt aflossen, maar als dan ineens de rente na die periode omhoog schiet kom je al gauw in de problemen.

Het is dus belangrijk als je geld wilt gaan lenen dat je goed rondkijkt tussen de aanbieders, zodat je weet welke lening het best aansluit op jouw behoeften en wie voor jou de meest gunstige voorwaarden hanteert.

Pas ook op met spullen kopen op afbetaling. Op het eerste gezicht lijkt het aantrekkelijk om te doen, maar aanbieders rekenen vaak hoge rentes waardoor je in de problemen kan komen met aflossen. Hierdoor moet je bijvoorbeeld een extra lening afsluiten en dicht je het ene gat met het andere. Laat je dus altijd goed voorlichten als je van plan bent om dingen op afbetaling te kopen.

Een laatste punt is dat je nooit teveel moet lenen. Geld lenen is pas verantwoord als je op tijd kunt aflossen en daarnaast nog geld overhoudt voor het geval er iets voorvalt, zoals bijvoorbeeld een koelkast die het plotseling begeeft.

Previous post:

Next post: