Wat zijn de voor- en nadelen van een minilening

 

Voordelen

Het grote voordeel van een minilening is dat je vaak vrij snel nadat je een lening hebt aangevraagd al over het geld beschikt. Je kunt een minilening aanvragen via internet en in sommige gevallen via sms. Afhankelijk van de aanbieder kun je al binnen een uur over je geld beschikken.

Nog een van de voordelen is dat je de minilening kan afsluiten zonder dat je eerst bij het BKR wordt getoetst, omdat dat pas hoeft te gebeuren bij bedragen hoger dan 1000 euro. Daardoor is het makkelijker om te lenen, ook als je een BKR registratie hebt.

Een minilening afsluiten zorgt ook niet voor verrassingen. Aanbieders moeten duidelijk de voorwaarden neerzetten, dus je weet van tevoren waar je aan toe bent.

 

Nadelen

Het nadeel van een minilening, en van lenen in het algemeen, is dat meestal geld kost. Vaak komt er rente over de lening of wordt er geld gevraagd voor extra service.

De naam zegt het al, maar bij minileningen gaat het niet om grote bedragen. Dit kan voor jou een nadeel zijn. Daarbij komt ook nog dat je het bedrag binnen een aantal weken moet hebben afgelost, anders worden er kosten in rekening gebracht. Ga dus altijd bij jezelf na of het wel haalbaar is om het bedrag op tijd te kunnen terug betalen.

Previous post:

Next post: