Wat is een minilening?

 

Een minilening is een klein geldbedrag (oplopend tot maximaal 1000 euro) dat geleend kan worden en vaak binnen enkele weken weer moet worden terugbetaald.

Met een minilening kun je geld lenen zonder BKR toetsing. Omdat een minilening maar tot 1000 euro gaat is een toetsing bij het BKR namelijk niet verplicht, waardoor je gewoon mag afsluiten ook al zou je eventueel een negatieve BKR registratie hebben.

Een minilening sluit je niet af als je een hoop geld nodig hebt, maar is eerder bedoeld om een korte periode te overbruggen, bijvoorbeeld als je nu geld nodig hebt maar je moet nog even op je salaris wachten.

Voor het afsluiten van een minilening moet je minimaal 21 jaar zijn en woonachtig in Nederland.

Wat superhandig is als je een minilening afsluit, is dat je het geld vaak in korte tijd op je rekening hebt staan. Wel moet je als je voor het eerst een minilening wilt afsluiten bij elke aanbieder je persoonsgegevens invullen. Aan de hand daarvan wordt dan bepaald of je in aanmerking komt. Bij sommige minileningen is het bijvoorbeeld belangrijk dat je minimaal 1100 euro per maand verdient of dat je niet zelfstandig werkt.

Voordat je een minilening afsluit is het erg belangrijk dat je bij jezelf nagaat of je het geleende geld wel binnen de door de aanbieder gestelde periode kunt aflossen, aangezien er vaak flinke boetes worden opgelegd bij het niet naleven van de overeenkomst.

Next post: